Nieuws

Waarom bier uit blik?

Waarom bier uit blik?

Wellicht is het je al opgevallen, maar steeds meer speciaalbieren worden tegenwoordig verkocht in blik. De voordelen waren altijd al bekend, alleen had blik altijd een goedkope uitstraling, maar daar...

Waarom bier uit blik?

Wellicht is het je al opgevallen, maar steeds meer speciaalbieren worden tegenwoordig verkocht in blik. De voordelen waren altijd al bekend, alleen had blik altijd een goedkope uitstraling, maar daar...

Bierwoordenboek:

Bierwoordenboek:

Abdijbier: een verzamelnaam voor bieren die verwijzen naar een bestaande of verdwenen abdij. Het is niet beschermd, tenzij er 'Erkend Belgisch Abdijbier' wordt gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn Leffe, Maredous en...

Bierwoordenboek:

Abdijbier: een verzamelnaam voor bieren die verwijzen naar een bestaande of verdwenen abdij. Het is niet beschermd, tenzij er 'Erkend Belgisch Abdijbier' wordt gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn Leffe, Maredous en...

Het brouwproces

Het brouwproces

Mout is bewerkte gerst / tarwe / spelt / haver waarbij de korrel eerst wordt geweekt om te ontkiemen en daarna gedroogd In de meeste bieren wordt alleen gerst gebruikt....

Het brouwproces

Mout is bewerkte gerst / tarwe / spelt / haver waarbij de korrel eerst wordt geweekt om te ontkiemen en daarna gedroogd In de meeste bieren wordt alleen gerst gebruikt....